Split-Široki, bitka za doigravanje 2. ABA lige bez gledatelja

0
Foto: RD

U srijedu u 18 sati igrat će se sve utakmice posljednjeg, 22. kola Druge ABA lige. Na Gripama će odlučujuću utakmicu za plasman u doigravanje igrati Split i Široki. Gledatelja neće biti.

Temeljem uputa i odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, a u svrhu kontrole trenutne epidemiološke situacije u Splitu i Hrvatskoj, o preporučenoj zabrani javnih okupljanja u zatvorenom prostoru KK Split obavještava da će se utakmica 22. kola Druge ABA lige između KK Split – HKK Široki koja se igra 11. ožujka s početkom u 18 sati igrati bez gledatelja. Svi oni koji su kupili ulaznice dobit će povrat novca na prodajnim mjestima na kojima su ih i kupili. Kupci ulaznica preko interneta dobit će novac na račun s kojeg su platili ulaznice. Blagajna KK Splita na Gripama za povrat novca bit će otvorena u utorak od 17 do 19 sati te u srijedu od 12 do 14 sati, izvijestili su s Gripa.

Stanje u momčadi je jako dobro. Napravili smo sjajan posao u posljednje vrijeme. Bili smo u nezavidnom položaju u ABA ligi 2, ali smo dobili 6 od posljednjih 7 utakmica i došli u priliku izboriti nastup u doigravanju. Digli smo se u formi, dobro smo igrali i dobili utakmice koje smo morali dobiti. Trebamo nastaviti tako igrati. Jedini kiks bio je u domaćem prvenstvu protiv Šibenke, izjavio je kapetan Splita Mateo Kedžo.

Sretni smo što imamo jednu ovakvu utakmicu. To je ono za što radiš i treniraš, zbog čega je košarka popularna. Poraz u Širokom prije tri mjeseca (84:103, prva četvrtina 13:31, op.a.) nije bila ni približno naša realna slika. Trener Skelin je preuzeo momčad tri dana ranije. U nekim stvarima su nam održali lekciju, primjerice u kontrama koje moramo zaustaviti. Ali ta utakmica nije mjerilo, ovo je nešto sasvim drugo. Radili smo na više detalja, oni su jako dobri u pick and rollu. Igrači ne bi trebali biti opterećeni pa da im taj teret utakmice stalno stoji nad glavom. Trebamo igrati našu igru koju treniramo i koja se pokazala jako dobro u zadnje vrijeme, dodao je Kedžo.

Važna utakmica. U zadnje vrijeme smo u Drugoj ABA ligi stalno plesali na rubu. Poraz od Sutjeske ili Rogaške odveo bi nas u drugom smjeru. Doveli smo se u situaciju da u zadnjem kolu odlučujemo o plasmanu u doigravanje. Kad sam prije tri mjeseca preuzeo momčad to je bilo nešto što smo priželjkivali. Sport često donosi utakmice na „sve ili ništa”. Moramo biti spremni, moramo znati da to nije borba na život i smrt nego utakmica. Dat ćemo sve od sebe. Naravno, moramo biti maksimalno koncentrirani, bez euforije, i odigrati onako kako mi znamo, poručio je trener Splita Ivica Skelin.