Split u Sarajevu traži revanš Sparsima

0
Foto: Ivica Čavka / KK Split

Split u 16. kolu Druge ABA lige gostuje u Sarajevu. Sparsi su Žutima nanijeli prvi poraz ove sezone, na Gripama su slavili 63:60.

Bila je to nevjerojatna utakmica u kojoj je Split minutu i pol prije kraja treće četvrtine vodio 49:33. Sparsi su završnicu dobili s 30:11, a utakmicu je obilježila i ozljeda Jamela Morrisa u posljednjim sekundama.

To je bila zadnja utakmica u kojoj smo bili kompletni. Veljačića smo izgubili u ranim minutama, Morrisa u završnici. Sad imamo Veljačića, ali nemamo Morrisa i Kovačevića. Nećemo kukati ni plakati, idemo se boriti i odigrati dobru utakmicu. Sparsi su se znatno pojačali u zadnja dva kola. Hasandić je sjajan šuter, a Bajramović je igrao na najvišem nivou europske košarke. Neće nam biti jednostavno pružiti otpor domaćinu, ali sigurno se nećemo predati kao ni u jednoj utakmici do sada, najavio je trener Splita Vladimir Anzulović.

Spars je uz Kopar možda fizički najjača ekipa ove lige. Imaju tijela koja po konfiguraciji pripadaju Prvoj ABA ligi. Ne dozvoljavaju protivniku da se razmaše. Izuzetno su jaki u skoku, tu smo imali problema u prvoj utakmici. Moramo popraviti taj fizički dio, što nam neće biti lako. Treba nam koncentracija na skoku, dobra obrana, da ih ne dovedemo do drugih šansi. Oni imaju individualnu kvalitetu i bez dobre obrane šanse će nam biti minimalne. Ako taj dio odradimo kako treba, možemo ih i u ovom sastavu pokušati iznenaditi, zaključio je Anzulović.