Split u Zagrebu želi još jednom iznenaditi Cedevitu

0

Split u 20 sati u dvorani 2 zagrebačkog Doma sportova igra odlučujuću, treću utakmicu polufinala Premijer lige s Cedevitom. Nakon 80:84 u Zagrebu i 75:66 u Splitu, Žuti se nadaju da još jednom mogu namučiti, pa i pobijediti prvaka.

Moramo se maksimalno mobilizirati i dobiti ovu utakmicu. Split se pokazao kao izuzetno dobar protivnik, na Gripama ih nismo potcijenili. Jednostavno smo generalno kao ekipa imali jako loš dan. Zasluženo su nas pobijedili i moramo sad napraviti sve da u majstorici pokažemo kako to ipak nije naša realna slika, izjavio je igrač Cedevite Roko Ukić koji je polaganjem sa zvukom sirene 2004. u Jazinama protiv Zadra za 74:72 donio Splitu posljednji seniorski trofej – Kup Krešimir Ćosić.

Bilo bi glupo reći da nemamo što izgubiti. Cedevita je, naravno, favorit, a mi se želimo koncentrirati na našu izvedbu i pokušati pružiti najbolju partiju ove sezone. Utakmica će puno ovisiti o intenzitetu jer su obje ekipe u velikom broju utakmica i vidi se umor. Mi smo već odigrali 20 utakmica više nego prošle sezone, ukupno 52, oni čak osamdesetak. Ali motiv kod svakog igrača u ovakvoj situaciji mora nadvladati umor. Cilj nam je isti – držati se u egalu što duže možemo. Da bismo to napravili, morat ćemo igrati na mali broj poena, kao i u Splitu. Zato moramo smanjiti broj grešaka u napadu, da ne dozvolimo Cedeviti lake koševe. Ako svedemo utakmicu 5 na 5, imamo neku šansu. Nadam se da nećemo razočarati, da ćemo odigrati borbeno i čvrsto i pokazati se kao ozbiljan protivnik, rekao je trener Splita Ivica Skelin.