Split uz Vukovar – lumini i kolona sjećanja u Vukovarskoj

0
Foto: pixabay.com
Splitska policija izdala je priopćenje zbog kolone sjećanja u Vukovarskoj ulici u Splitu.
Priopćenje prenosimo u cijelosti:
U ponedjeljak, 18. studenog 2019. s početkom u 19:00 sati, Vukovarskom ulicom u Splitu proći će kolona sjećanja, u spomen na vukovarske žrtve stradale u Domovinskom ratu, čime će se obilježiti 28. obljetnica pada grada Vukovara. Prethodno, u 17:30 sati biti će organizirano paljenje svijeća ispred spomenika „I u mom gradu Vukovar svijetli“.

 Obzirom na to da se prilikom ovog događaja u Vukovarskoj ulici očekuje veliki broj građana, svim sudionicima u prometu, a posebno vozačima, skrećemo pozornost na potrebu pojačanog opreza u prometu i poštivanje privremene prometne signalizacije, te upozorenja i zapovijedi policijskih službenika.

Vukovarska će ulica u nedjelju, 17. studenog, ponovno zasvijetliti luminima, u spomen na sve stradale civile i branitelje hrvatskog grada heroja – Vukovara. U organizaciji Grada Splita i Koordinacije braniteljskih udruga Grada Splita, točno u 18 sati upalit će svijeće na početku Vukovarske ulice, ispred spomenika „I u mom gradu Vukovar svijetli“, kojeg predstavlja skulptura Dječaka s luminom.