Split: varala na ostavinskim sporovima

0
Foto: mothernatureandyou.com/Ilustracija

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu – zbog kaznenih djela prijevare – podignulo je optužnicu protiv 51-godišnjakinje koja se predstavljala kao vrsna stručnjakinja koja može jamčiti uspješnu pomoć u rješavanju sudskih sporova te je od dviju žena uzela gotovo 66 tisuća kuna.

Kako je objavljeno na stranicama DORH-a, na teret joj se stavlja da je sredinom prosinca 2013. na području Splitsko-dalmatinske županije 55-godišnjakinji neistinito predočila da radi u timu vrsnih pravnih stručnjaka i da joj može preko tih osoba može pružiti zajamčeno uspješnu pravnu pomoć u rješavanju ostavinskog spora. Od 55-godišnjakinje je zatražila predujam od 6000 eura kao akontaciju za pravne usluge i 5000 kuna za pristojbe, što je do kraja prosinca 2013. i dobila jer joj je 55-godišnjakinja uplatila traženi novac. Svotu od 50.600 kuna na kraju je zadržala za sebe.

Općinsko državno odvjetništvo tereti je i da je 5. travnja 2014. na širem splitskom području neistinito predočila 47-godišnjakinji da radi u timu vrsnih pravnih stručnjaka preko kojih joj može pružiti zajamčeno uspješnu pravnu pomoć na sudu u Strassbourgu u vezi s izgubljenim pravnim sporom u Hrvatskoj. Od nje je kao akontaciju zatražila 2000 eura, a 47-godišnjakinja joj je uplatila 15.200 kuna koje je na kraju zadržala za sebe.