Split: Gradonačelnik Puljak tražio raspuštanje Gradskog vijeća, prijedlog odbijen

0
Foto: RD

Nakon što su se splitski Gradski vijećnici vratili s pauze, predsjednik Vijeća Jakov Prkić točku o raspuštanju Gradskog vijeća stavio je na dnevni red. Točka nije prošla. Za je bilo 10 vijećnika Most-a, HGS-a i Centra.

Prije…

Na početku sjednice splitskog Gradskog vijeća klub vijećnika stranke Centar zatražio je raspuštanje vijeća radi raspisivanja prijevremenih izbora.

HDZ-ov Vice Mihanović kazao je kako presedan da vladajući zazivaju raspuštanje.

Razlog je , pretpostavljam zadnja afera za koju je odgovoran gradonačelnik sa suradnicima. Loše je krenulo od postavljanja svojih prijatelja i financijera u Nadzorne Odbore, pa se loše i nastavilo do nelegalne komisije i netransparentne odluke o pogodovanju jednoj tvrtki. Neka gradonačelnik da ostavku, raspustimo vijeće i neka građani znaju tko je odgovoran za to, a odgovorni su vladajući.

Nezavisni Ante Franić poručio je gradonačelniku Puljku da od stabla ne vide šumu.

Puljak nema hrabrosti , nego u taj proces gura Skoku. Vi ste dobar profesor, međutim izabrali ste loše suradnike. Vi ne možete nositi ovakav teret. Izabrali ste dogradonačelnika uličarskog narativa. Zamislite da ministar gospodarstva naredi rušenje kuće i dođe na to rušenje kreveljeći se onima kojima se ruši kuća.