Split: Vrijednost Spaladium arene oko 455 milijuna kuna

0
Foto: Wikipedia

Ovlašteni sudski vještaci službeno su procijenili da je ukupna vrijednost stečajnog dužnika Sportskoga grada – Tvrtke posebnih namjena, koja upravlja Spaladium arenom, oko 455 milijuna kuna.

Stečajni upravitelj Perica Mitrović najavio je kako će predložiti da se u nastavku stečajnog postupka imovina proda. Za utorak 10. svibnja sazvana je sjednica Odbora vjerovnika na kojoj će se razmatrati taj prijedlog i  bude li prihvaćen – predložit će se dražba, a prva bi mogla biti u lipnju.

S 455.380.000 kuna obuhvaćene su nekretnine s osnovnim sredstvima i sitnim inventarom, koji su ugrađeni u dvoranu te čine njezin integralni dio i s osnovnim sredstvima i sitnim inventarom koji u nju nisu ugrađeni i ne čine njezin integralni dio.

Stečajni postupak nad Sportskim gradom TPN, tvrtkom koja upravlja arenom, počeo je u prosincu 2014. U prosincu 2015. u Županijskoj gospodarskoj komori počeo je i arbitražni postupak u vezi sa Spaladium arenom, a dosad je održano nekoliko ročišta koja su bila zatvorena za javnost.