Split: Započelo obilježavanje Dana policije i blagdana svetog Mihovila

0

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj danas, 26. rujna 2023.godine započelo je obilježavanje Dana policije i blagdana svetog Mihaela.

U utorak, 26.rujna 2023.g., na gradskom groblju Lovrinac izaslanstvo predvođeno načelnikom Policijske uprave Slobodanom Marendićem položilo je vijenac na centralnom križu i Groblju branitelja. Izaslanstvu PU splitsko-dalmatinske priključili su se župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli.

Načelnik policijske uprave i načelnici sektora položili su cvijeće na posljednja počivališta kolega koji su sahranjeni na Lovrincu.  Molitvu za sve poginule i preminule kolege predvodili su su don Marko Trogrlić i don Hrvoje Relja, policijski kapelani Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Tijekom ovog tjedna cvijeće će biti položeno na posljednje počivalište svih naših kolega.

Ispred postavljenog spomen obilježja u čast policijskim službenicima koji su poginuli u Domovinskom ratu,  prisjetili smo se svih kolegica i kolega koji su poginuli u Domovinskom ratu, onih koji su tragično  stradali obavljajući svoje poslove, te svih preminulih policajaca naše Uprave. Uz članove obitelji poginulih i preminulih kolegica i kolega, svijeće i cvijeće ispred spomen obilježja položilo je izaslanstvo Policijske uprave splitsko-dalmatinske koje je predvodio načelnik policijske uprave Slobodan Marendić, predstavnik Splitsko-dalmatinske županije Damir Gabrić,  te Ratomir Vranješ, koji je 1990 godine kada je ustrojena Policijska uprava splitsko-dalmatinska bio načelnik uprave uz Ivicu Romca i Marka Bilobrka.

U crkvi svetog Josipa nakon toga je održana misa koju je predvodio don Marko Trogrlić i don Hrvoje Relja, a na misi i obilježavanju sudjelovala je i policijska klapa “Sveti Mihovi”.

Sutra će se održati svečana akademija u amfiteatru Medicinskog fakulteta na kojoj će biti nagrađeni policijski službenici koji su se tijekom ove godine istakli svojim radom, trudom i zalaganjem, te će nagrade biti uručene i našim suradnicima, pojedincima i institucijama s kojima smo surađivali tijekom godine i koji su na dali potporu u realizaciji policijskih poslova i preventivnih aktivnosti.