Split: Zatvaranje ulica zbog dolaska tijela svetog Leopolda Mandića

0
Foto: kapucinileopoldzagreb.com

U svetište Gospe od Pojišana u Splitu ove  nedjelje  dolaze relikvije tijela svetog Leopolda Bogdana Mandića. Očekuju se deseci tisuća vjernika a tijelo će biti izloženo na Pojišanu od nedjelje u  18 sati do ponedjeljka u 10 sati ujutro, kada će biti prevezeno u Rijeku.
Tijekom održavanja misa i bdjenja, prilaz  ulicama prema svetištu na Pojišanu  kroz Zvonimirovu ulicu bit će dopušten samo za hodočasničke autobuse i vozila javnog prijevoza.

Blokada prometa najavljena je  od nedjelje u 16 sati do ponedjeljka u 10.30 i to Pojišanska ulica od raskrižja sa Šetalištem Bačvice do Osječke.

Po potrebi će se  uspostavljati blokade od raskrižja Zvonimirove i Osječke do križanja Zvonimirove i Ulice slobode. Bit će zatvorena i Viška ulica, i to od raskrižja sa Zvonimirovom do raskrižja s Gupčevom, a neće se smjeti voziti ni dijelom Gupčeve, od Gospinice do raskrižja s Viškom.

Svi  “Prometovi” autobusi na linijama koje inače prolaze Pojišanskom ulicom vozit će obilazno Ulicom slobode, Matice hrvatske, Osječkom, Kranjčevićevom i Dubrovačkom, gdje će se vraćati na uobičajenu trasu Poljičkom cestom.

Zvonimirovom ulicom prema središtu grada propuštat će se samo autobusi javnoga gradskog prijevoza i autobusi s hodočasnicima.

Budući da se na Pojišanu  očekuje velik broj vjernika a pristupne ceste  bit će zatvorene, iz svetišta Pojišan mole građane da slušaju upute redara i prometnih policajaca.