Split: Zavod za hitnu medicinu dobio devet vozila

0
Foto: RD

Zavod za Hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije od danas je bogatiji za devet vozila hitne medicine i sanitetskog prijevoza prijevoza vrijednih više od 4,2 milijuna kuna.

Nabavljena su iz decentraliziranih sredstava županije.  Županija ima najmlađi vozni park u Hrvatskoj jer kontinuirano svake godine odvaja decentralizirana sredstva za nabavku vozila, kazao je Boban.

Ravnatelj Zavoda Leo Luetić rekao je kako su dobili četiri sanitetska i pet vozila hitne medicine, pri čemu su tri sanitetska vozila namijenjena za prijevoz bolesnika u Zagreb, Krapinu, Vela luku, gdje prijeđu i do 150 tisuća kilometara godišnje. Imamo sto timova hitne pomoći i 35 timova sanitetskog prijevoza u županiji, te pokrivamo područje od Šibenske Rogoznice do Ploča”, kazao je Luetić.

Jedno vozilo koristit će se za sanitetski prijevoz sjedećih pokretnih bolesnika, uglavnom dijaliziranih, koji će se moći prevoziti i u Zagreb na transplantacije. Od pet vozila hitne medicine dva će ići u Makarsku a po jedno u Trilj, Hvar i Split.