Split: Završio jubilarni deseti Pričigin

0
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

Programom “Pričigin narodu” u Splitu je zatvoren jubilarni 10. festival pričanja priča “Pričigin” na kojemu je sudjelovalo 352 pripovjedača, a tijekom pet festivalskih dana u pričama je uživalo čak 22.500 posjetitelja.

Na ovogodišnjem Pričiginu pričali su, uz ostale, i Rujana Jeger, Zijah Sokolović, Siniša Labrović, Kruno Lokotar, Aleksandra Kardum, Ivica Ivanišević, Boris Dežulović, Ante Tomić. Na Pričiginu je gostovao i Miro Gavran te pisci iz BiH, Makedonije, Slovenije…

Osim uživanja u pričama, posjetitelji su mogli sudjelovati i u Burzi pročitanih knjiga. Održan je i program “Repigin” te večer romskih priča na temu “Poso-kuća, kuća-poso”, također i dječji program te ‘Tajna veza’ picigina i Pričigina.

Ovogodišnji “Pričigin” nažalost ostat će zapamćen i po napadu na novinara i književnika Antu Tomića što su odmah osudili organizatori “Pričigina” Renato Baretić i Petar Filipić.

Festival se održavao u amfiteatru Doma mladih, kavanama Semafor i Bellevue, u klubu Quasimodo, Gradskom kazalištu mladih i Hotelu Park.