Split: Zbog curenja klora evakuiran hotel, četiri osobe u bolnici

0
Foto: RD

Do isparavanja klora u hotelu Radisson Blu najvjerojatnije je došlo kada je dostavljač kemikalija ulio klor u krivi rezervoar na bazenu, zbog čega su četiri osobe zatražile liječničku pomoć, doznaje se neslužbeno. Najgore je prošao radnik zaštite na radu, koji je zadržan u bolnic.

Pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) KBC-a Split Josip Krnić izjavio je novinarima da je najteže kliničke simptome razvio 63-godišnji pacijent koji otežano diše uz nadražajni kašalj, zbog čega je zadržan u bolnici.

-“Pacijent je izvan životne opasnosti, no treba ga i dalje opservirati. Tri mlađe osobe u dobi od 16, 17 i 20 godina imaju blaže oblike trovanja te će nakon obrade biti puštene na kućnu njegu”, kazao je Krnić.

Upitan zna li se koja je točno kemikalija prouzročila trovanje ljudi, odgovorio je kako se pretpostavlja da se radilo o kloru.

Neslužbeno se doznaje da je najteže ozlijeđeni 63-godišnji radnik zaštite na radu, 20-godišnja djevojka je u hotelu radila kao konobarica, dok su dvoje maloljetnika učenici koji su bili na praksi.

Direktorica prodaje hotela Radisson Kristina Rogaljska kaže da je prilikom iskrcavanja kemikalija došlo do neželjene reakcije te se osjetio jaki miris, zbog čega su bili prisiljeni evakuirati cijelu zgradu. Izvijestila je kako troje njihovih zaposlenika zatražilo pomoć u bolnici, a stotinjak članova osoblja i manji broj gostiju morali su napustiti hotel.

“Sada provjetravamo zgradu, pozvali smo vatrogasce koji su prvi ušli u hotel. Poštovali smo sve protokole hitnih postupaka, a evakuirane goste ćemo prebaciti u druge smještajne kapacitete u gradu”, poručila je Rogaljska.

Neslužbeno se doznaje da se istjecanje klora dogodilo na hotelskom bazenu u trenutku kada je dostavljač ulio krivu kemikaliju u rezervoar. U policiji najavljuju da bi se uvjeti za obavljanje očevida trebali steći tek u subotu jer se u hotelu još uvijek osjećaju posljedice isparavanja klora.

Ranije….

Policijski službenici osigurali su mjesto događaja. Sve evakuirane osobe, zaposlenici i gosti, napustili su područje oko hotela. Ukupno dvije osobe su prevezene na pružanje liječničke pomoći. U cilju prevencije i zaštite građana od imisija, zatvoren je jedan dio ceste Put Radoševca ( južna strana hotela).

Kada se za to ispune uvjeti na mjestu događaja obaviti će se očevid, izvijestila je policija

Ranije……

Danas  oko 12:20 sati, prema prvim informacijama, u prostorijama hotela u Splitu došlo je najvjerojatnije do curenja klora  u prostorijama povezanim s bazenom. Jedna osoba je prevezena na pružanje liječnike pomoći.

Vatrogasci i policija su na terenu.

Obzirom na isparavanje i širenje mirisa, u tijeku je evakuacija osoba iz hotela, priopćila je splitska policija.

Neslužbeno radi se o hotelu Radisson Blu.