Split želi finale Davis Cupa

0
Foto: wikipedia

Grad Split u kontaktu je s Hrvatskim teniskim savezom kojem će poslati ponudu za domaćinstvo Davis Cup finala Hrvatska-Argentina, doznaje Radio Dalmacija.

Bili smo zainteresirani i za organizaciju polufinala s Francuskom. Očekujemo da ćemo u borbi sa Zagrebom izaći kao pobjednici i biti domaćini tog velikog finala. Zadar ovaj put nije u konkurenciji zbog kapaciteta dvorane u Višnjiku. Ostaje samo Spaladium Arena ili Arena Zagreb, rekao je za Radio Dalmaciju pročelnik Službe za sport i sportsku infrastrukturu Grada Splita Hrvoje Akrap.

Obje Arene imaju problema s terminima s obzirom na već ugovorene događaje. U Arenu Zagreb bi od 25-27. studenog, u terminu finala, trebao gostovati Marvel Universe Live, spektakl superjunaka Marvelovih stripova – Spidermana, Iron Mana, Hulka i ostalih. Spaladium Arena za 26. studenog ima zakazan koncert Hladnog piva i Urban&4. Kako doznajemo, ne bi trebalo biti većih problema oko odgode tog koncerta za neki drugi termin. Veći je problem koncert Parnog valjka 19. studenog. Zbog postavljanja podloge za teniski dvoboj, Hrvatski teniski savez želi dvoranu imati na raspolaganju već u utorak 15. studenog kako bi od ponedjeljka 21. studenog reprezentacije Hrvatske i Argentine mogle početi s treninzima.

Već smo razgovarali i s ljudima iz Spaladium arene i s Hrvatskim teniskim savezom. Neke stvari se mogu napraviti i idemo put toga. Radit ćemo sljedećih dana na tome da osiguramo termine u Spaladium Areni i nakon toga ćemo, ovisno o uvjetima koje postave Hrvatski teniski savez i Međunarodna teniska federacija, pokušati dati najbolju moguću ponudu, dodao je Akrap.