Splitsko dalmatinska županija bilježi porast u turizmu od 6 posto

0
Foto: Wikipedia

Na području Splitsko-dalmatinske županije sveukupno povećao se broj turista u odnosu na lani, priopćeno je iz Turističke zajednice županije.

Priopćili su nam detaljne podtake:

U prvih šest mjeseci  odmaralo  se 649 tisuća turista što je 6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, te je ostvareno oko 2,7 milijuna noćenja, odnosno 9 posto više nego 2015. . Pozitivanom trendu rasta turističkog prometa najviše su pridonijeli strani turisti kojih je došlo oko 565 tisuća ili 6 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine, a porast od 10 posto ostvarili su i sa približno  2,5 milijuna noćenja. Sa zabilježenih 83 tisuće dolazaka, ostvaren je za 7 posto veći broj dolazaka domaćih turista, dok je u noćenjima sa brojkom od 250 tisuća noćenja zabilježen pad noćenja domaćih turista od 1 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godie.

Za razdoblje mjesec lipanj 2016. ukupno je ostvareno oko 334 tisuće dolazaka domaćih i stranih gostiju, što je porast od 6 posto u odnosu na mjesec lipanj 2015. godine. Pri tome je evidentirano oko 1,6 milijuna noćenja domaćih i stranih gostiju, a što je porast od 8 posto u odnosu na prethodnu godinu. Strani turisti ostvarili su poraste u dolascima i noćenjima, pri čemu je sa cca 312 tisuća dolazaka ostvaren porast od 7 posto u dolascima, a sa registriranih približno 1,6 milijuna noćenja porast od 9 posto u noćenjima.