Splitska policija provodi nadzor brzine

0

U cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama  policija i ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih  aktivnosti nadzora cestovnog prometa usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje  najtežih prometnih  prekršaja, posebno vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i  nepropisne uporabe mobitela, a  činjenjem kojih se događaju  prometne  nesreće s najtežim posljedicama. Aktivnosti će se također  usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv. “recidivista“.

Nadalje, u nedjelju, 09. listopada od 14 do 18 sata na prometnicama na području  PU splitsko-dalmatinske provest će se akcija  „Brzina/MTC/MOP“.

Najčešće greške u posljedičnoj vezi kod prometnih nesreća koje čine vozači mopeda i motocikala su nepropisna ili neprilagođena brzina, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisno pretjecanje, stoga apeliramo na vozače mopeda i motocikala da se kreću propisanim brzinama, odnosno da brzinu prilagode uvjetima na kolniku, upravljaju motociklom s položenim vozačkim ispitom i potrebnom kategorijom, vozilima koja su registrirana odnosno vozilima koja imaju važeću prometnu dozvolu i da tijekom vožnje obavezno koriste zaštitnu kacigu, ali i drugu opremu koja je korisna posebice prilikom sudjelovanja u prometnim nesrećama i ublažavanja posljedica u istima (motociklističke jakne, hlače, kombinezone, rukavice, čizme, štitnike i dr.).