Splitski gradonačelnik i ministar zaštite okoliša obišli sanirani Karepovac

0
Foto: Grad Split

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić obišli su danas odlagalište Karepovac, donedavno brdo smeća koje se transformiralo u sanirano i uređeno odlagalište.

Nakon što je nedavno uspješno završen tehnički pregled prve faze sanacije Karepovca, što je rezultiralo i izdavanjem uporabne dozvole, otpad se konačno počeo odlagati na novoizgrađenoj sanitarnoj plohi. – Upravo taj korak bio nam je najvažniji cilj prve faze sanacije koja u svom početku nije bila niti malo laka – naglasio je gradonačelnik. Kroz dvije godine intenzivnih radova, ne samo da je uređena površina te premješteno više od milijun kubičnih metara starog otpada, već je izgrađena i prometna, hidro te elektro-infrastruktura. Također, najvažnije, izgrađena je i sanitarna deponija površine oko 70 tisuća metara četvornih s pokosima za milijun kubičnih metara novog otpada.

Ministar Ćorić izrazio je veliko zadovoljstvo viđenim te kvalitetom svih obavljenih radova koji su, kako je rekao, impresivni.

Mogu vam samo čestitati. Ovo je golem iskorak u sanaciji jednog odlagališta – kazao je, među ostalim, ministar u obilasku splitskog odlagališta.

 

Dodajmo da su u radnom obilasku Karepovca bili i zamjenik gradonačelnika Nino Vela, pročelnik gradske Službe za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima Jurica Vojnović te direktor Čistoće Lukša Regjo.