Splitski HDZ protiv hitnih izmjena Zakona o sportu

0
Foto: CROPIX/Nikola Vilic

Gradski odbor HDZ- a Splita uputio je priopćenje u kojemu ističe da se oštro  protivi najavi Ministarstva obrazovanja i sporta  o promjenama Zakona o sportu po hitnom postupku,  te traže hitno očitovanje i javno obrazloženje razloga zbog kojih se ulazi u proceduru izmjena i to u vrijeme tehničkog mandata aktualne Vlade.

Donošenje izmjena po hitnoj proceduri i u ograničenoj javnoj raspravi u ovako osjetljivom području je vrlo štetno jer će se na taj način samo produbiti loše ozračje i stvoreni antagonizam koji vlada između vrha Hrvatskog nogometnog saveza i svih navijačkih skupina i ljudi koji prate i vole hrvatski nogomet.

Stoga, pozivamo ministra gosp. Predraga Šustara da ne pokreće izmjene Zakona o športu, već da potakne sve institucije na provođenje postojećeg Zakona, a nakon parlamentarnih izbora i u suradnji sa svim akterima koji žele dobro hrvatskom nogometu može se krenuti u redovitu proceduru koja mora uvažiti interese cjelokupne zainteresirane javnosti, jer ovako pokrenutu priču možemo protumačiti samo kao zadovoljenje interesa pojedinaca i interesnih skupina koji vladaju hrvatskim nogometom.

Gradski odbor HDZ-a Grada Splita u više navrata je upozoravao na podređeni položaj Hajduka u okviru HNS-a, na pojedine sudačke nepravde pri čemu smo i pozivali svoje članove u tijelima HNS-a da doprinesu izgradnji pravednijih odnosa i sređivanju stanja u hrvatskom nogometu. Za splitski HDZ hrvatska nogometna reprezentacija i HNK Hajduk su vodeći prezenteri Republike Hrvatske i Grada Splita te moraju biti iznad interesa svake politike i bilo kojeg pojedinca.

Isto kao što smo oštro reagirali na huliganizam na tribinama na utakmici Hrvatska – Češka, na isti način reagiramo na pokušaj pojedinaca iz vodstva HNS-a da utječu na izmjene Zakona koje ne vode sređivanju odnosa u hrvatskom nogometu već nepotrebno otvaraju nove podjele i sukobe.

Kad je u pitanju nepravda prema Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji i HNK Hajduk uvijek ćemo reagirati, posebno kada vidimo loše odluke, pa makar te iste dolazile i od pojedinaca iz naše političke opcije, stoji u priopćenju koje je potpisao čelnik splitskog HDZ-a  Petar Škorić.