Splitski maturanti osmislili zanimljivu aplikaciju – Treasure digging game

0
Foto: PR

Učenici Turističko- ugostiteljske škole Split i Elektrotehničke škole Split pod vodstvom svojih mentora Andree Bilandžić i Marina Ivandića uspješno privode kraju projekt Ministarstva turizma RH “Jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam” u sklopu kojeg su zajedničkim snagama, a uz potporu Turističke zajednice grada Splita realizirali aplikaciju – video igricu pod nazivom Treasure digging game.

Osnovna ideja ovog projekta je da učenici obrazovnih smjerova hotelijersko- turistički tehničar i tehničar za računalstvo zajedničkim angažmanom omoguće malim turistima da uz pomoć psića Belle upoznaju jezgru grada Splita i pomognu joj da što prije dođe do blaga koje se nalazi u podrumima Dioklecijanove palače.

Igrica „Treasure digging game“ je poučna aplikacija koja djecu upoznaje s gradom na edukativan, interaktivan i zanimljiv način. Igrica je osmišljena na način da psić Bella trčkara ulicama uže jezgre grada (po povijesnoj Dioklecijanovoj palači) te se uz pomoć djece koja je navode približava skrivenom blagu. Kada spominjemo blago, mislimo naravno na bogatstvo materijalne baštine na koje Bella nailazi u svojim obilascima. S obzirom da je prilagođena u tri razine prema zahtjevnosti sadržaja, igrica će biti odličan edukativan digitalni sadržaj i za naše osnovnoškolce.

Rent car social media banner template Premium Psd

Bella je vesela i brza i uporna u ostvarenju svoga cilja, ali i ona se umara. Kada joj ponestane energije treba kost ili vodu koje može dobiti samo ako djeca točno riješe zadatak ili odgovore na postavljeno im pitanje. Zadaci su mješoviti, od općih pitanja o gradu i pojedinim lokalitetima materijalne baštine, pa do jednostavnih slagalica u tipu puzzli ili memory kartica prilagođenih različitim dječjim uzrastima.Aplikativno rješenje je realizirano, pored hrvatskog, na još četiri strana jezika: engleski, talijanski, njemački i francuski, za što su se pobrinuli učenici i njihovi mentori jezika u Turističko- ugostiteljskoj školi. Svakim točnim odgovorom psić je korak bliže blagu, a osoba koja vodi Bellu kroz njezinu avanturu bogatija je za nova saznanja. Igrica je svojevrsni nastavak na ilustriranu slikovnicu „Bella upoznaje svoju domovinu“ u izdanju Turističko-ugostiteljske škole Split iz 2016. u kojoj mali psić Bella provodi djecu kroz ljepote hrvatske materijalne i prirodne baštine. Logičan slijed je da nakon što je originalna priča doživjela i prijevod na engleski jezik u 2017.godini, dobije i svoj digitalni oblik upravo u 2021., godini digitalne tehnologije.