Splitski SDP: Ministar Kuščević objavio koaliciju HDZ-a i Baldasara

0

Predsjednik GO SDP-a Darko Parić ocijenio je kako je dogovor  ministra graditeljstva Lovre Kuščevića i splitskog gradonačelnika Ive Baldasara da na Žnjanu neće biti rušenja dok se ne usvoji novi DPU, zapravo objava koalicije HDZ-a i Baldasara.

Iznenadio nas je nesklad unutar HDZ-a i njihove državne i gradske razine. Dok se gradski HDZ svesrdno zalaže za konačno rješavanje pitanja žnjanskog platoa, kao i SDP i ostale političke stranke u gradu, izgleda da državni HDZ ima drugačije planove koje nije stigao javiti Splitu.

Tako imamo jučer povijesnu konferenciju za medije ministra Lovre Kuščevića i gradonačelnika Ive Baldasara. Suze mami na oči razlog da se situacija na Žnjanu zamrzava zbog socijalnih razloga i radnih mjesta, tako da očito molitve Gradonačelnika i suze ministra “spašavaju” Žnjan od provođenja zakona do daljnjeg.

Također i prozaičan razlog zamrzavanja Žnjana do daljnjega je i potreba donošenja nekog novog plana kojeg treba usvojiti gradsko vijeće do ljeta. Pri tome ministar na pitanje, a što ako ga gradsko vijeće ne usvoji, kaže: “ne postoji plan B, nego samo plan A koji će sigurno uspjeti”. S obzirom da će gradsko vijeće postojati u proljeće samo ako se usvoji gradski proračun, ova sigurnost ministra jasna je poruka da će HDZ podržati proračun Gradonačelnika za iduću godinu i da imamo novu koaliciju u gradu.

 Možemo samo reći da ako je i od HDZ-a, ovaj put je previše i zamoliti ministraKuščevića da više ne pomaže Splitu, a ujedno mu i čestitati na objavi koalicije Gradonačenika Baldasara i HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima, priopćio je čelnik splitskog SDP-a Darko Parić.