Splitsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova protiv nasilja

0
Foto: Facebook

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Splita daje potporu akciji „Nasilniku 1000 kuna, Njoj vječni pokoj!?!“ koju organizira Udruga Domine u 18 sati, a kojom se želi ukazati na problematiku nasilja prema ženama, koje je u porastu u gradu Splitu.

Za vijesti RD predsjednica povjerenstva Slavica Bartulović Barač rekla je kako je samo prošle godine bilo više od dvjesto prijavljenih slučajeva obiteljskog nasilja u gradu, a nedavan tragičan događaj ubojstva žene, koja je prijavila nasilnika, potvrđuje da su institucije zakazale u davanju podrške žrtvi i kažnjavanju nasilnika.

Nedovoljno strogim kaznama institucije pokazuju toleranciju prema nasilju i obeshrabruju žrtve nasilja kao i ostale građanke i građane, da prijave nasilje, rekla nam je Bartulović Barač. Kao društvo trebamo pružiti podršku ženama koje trpe nasilje i osigurati potrebne uvjete zahvaljujući kojima će se osjećati sigurnim prijaviti nasilnika. Pridružujući se akciji želimo poručiti institucijama da tražimo viši stupanj njihove odgovornosti te efikasniju provedbu zakona, a ženama koje trpe nasilje da nisu same, zaključila je Bartulović Barač.