U Splitu opet požar progutao automobil

0
Foto: CROPIX

Nakon što su u utorak navečer u Solinu izgorjeli skupocjeni Porsche i Mercedes, a policija utvrdila da su požari bili podmetnuti, u Splitu je u četvrtak iza ponoći požar progutao automobil Audi A4, doznaje se u splitskoj policiji.

U splitskoj policiji kažu da im je požar dojavljen u 1,10 sati u Šimićevoj ulici na splitskim Blatinama, gdje je planuo Audi u vlasništvu 49-godišnjaka.

U izjavi za naš radio učestale požare na automobilima u SPlitsko – dalmatinskoj županiji komentirao je ministar unutrašnjih poslova Vlaho Orepić;

Od 16 slučajeva požara automobila u ovoj godini, rješeno ih je pet, a i ostali su na tragu rješenja. Vrlo je bitno napomenuti da su to vrlo zahtjevna kriminalistička istraživanja, a traže suradnju oštećenih. Činimo sve po tom pitanju da se počinitelji pronađu čim prije.

Orepić nam je potvrdio i informaciju kako je na prijedlog glavnog ravnatelja policije Marka Srdarevića, samo nakon nekoliko sati nakon berlinskog terorističkog napada, Hrvatska podigla razinu pripravnosti policije na treću razinu.

U prakasi to znači pojačane policijske ophodnje na jestima gdje se održavaju javne manifestacije. Policija je sukladno odluci pojačano nadzirati granicu, a sa obaviještajnim službama uspostavit će jaču i učestaliju razmjenu informacija.

Mjera trećeg stupnja pripravnosti provodit će se do daljnjega , a posebno tijekom adventskih događanja na otvorenom, naglasio je ministar Orepić. Istaknuo je kako se razina pripravnosti ne podiže zbog neke konkretne prijetnje ili informacije o pripremi nekog terorističkog napada na teritoriju Hrvatske.