U Splitu POŠK-Primorje EB i Mornar BS-Jadran ST

0
Foto: Radio Dalmacija

Nakon što je Jug CO u Herceg Novom svladao Jadran CA s 11:4, subotnji program 10. kola Triglav regionalne vaterpolske lige obilježit će splitske utakmice POŠK-Primorje EB (17.30) i Mornar BS-Jadran ST (19 h).

U prvom krugu smo dosta utakmica odigrali u gostima. Sad nas čeka više domaćih dvoboja u kojima se nadamo i bogatijem bodovnom kontu. Utakmica protiv Primorja EB će biti ozbiljna, vjerujem da smo kvalitetniji, ali moramo to potvrditi u bazenu, rekao je za Radio Dalmaciju trener POŠK-a Damir Polić.

Izgubili smo od Jadrana u Herceg Novom i Juga CO u Splitu, ali nismo igrali loše. Nakon što je Goreta otišao u splitski Jadran, konsolidirali smo se i ostali vrlo solidni. Utakmicu očekujemo u dobrom raspoloženju. Jadran je u sezonu ušao s puno većim ambicijama, uložili su u momčad 3-4 puta više nego mi. Za razliku od prijašnjih naših dvoboja, ovaj put su ipak izraziti favoriti. Naravno, gradski derbiji uvijek nose zanimljivosti, nadamo se iznenađenju, kazao nam je trener Mornara BS Zdeslav Vrdoljak.

Važna utakmica i za nas i za njih. Mi uvijek idemo na pobjedu, ali vjerujem da će biti teška, tvrda utakmica, neizvjesna do samog kraja kao što je bila u polufinalu Kupa sredinom prosinca. Neće biti taktičkih iznenađenja, znamo sve jedni o drugima. Odlučit će detalji, prije svega obrana. Anić je u reprezentativnoj formi, ali i Mornar BS ima na golu sjajnog mladog vratara Šparadu, dosta će ovisiti i o njihovom raspoloženju. U Goreti smo dobili veliko pojačanje, brzo se uklopio u momčad, a napokon nam se vraća i Anđelo Šetka. Momčad je spremna i nadam se da će pokazati pravu igru, izjavio je trener Jadrana Ivan Asić.

Kao predigra će poslužiti derbi 3. kola Hrvatske lige vaterpolistica POŠK-Mladost s početkom u 16 sati.