Bijeli započeli pripreme

0
Foto: hajduk.hr

Nogometaši Hajduka započeli su  s pripremama za novu sezonu, a uoči prvog treninga Bijelih, na pitanja predstavnika medija odgovarao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

– Danas smo započeli pripreme koje će kratko trajati, na Poljudu smo četiri dana, a zatim odlazimo u Austriju gdje ćemo biti 13 dana, a vrlo brzo nakon povratka slijedi nam prva utakmica protiv Dinama u Superkupu. Što se tiče igrača, mogu reći da radimo na Lovri Kaliniću, jako želimo zadržati kapetana i sve tri stane to žele. Aston Villa igrač i mi. Nadam se da ćemo u nekoliko dana naći rješenje i da će ostati u Hajduku. Danas je potpisan raskid ugovora s Josipom Posavecom. On više nije igrač Hajduka. To se događa u nogometu, on želi igrati i želim mu sreću, zahvalan sam što je profesionalno odrađivao svoje obveze. Nadalje, Nikola Katić više nije s nama, prevelika je odštetna klauzula. Vraća se u Škotsku. Ferro se vraća u Benficu, i njemu zahvaljujemo i želimo svu sreću – istaknuo je sportski direktor Bijelih.

Trener Valdas Dambrauskas je uoči početka prvog treninga priprema za novu sezonu odgovarao na pitanja brojnih predstavnika medija koji su došli vidjeti hajdukovce na treningu koji se održao na glavnom travnjaku poljudskog stadiona.

– Odradili smo dobar posao u prošloj sezoni, ali moramo se pripremati za budućnost. Da, igramo za trofeje, igramo kako bismo uveseljavali ljude i kako bismo imali razloge za slavlje, ali od danas moramo razgovarati o sljedećim utakmicama, treninzima, sastancima… Ono što smo napravili je dio prošlosti. Važno je za klub, ali ostaje u prošlosti. Trebamo se fokusirati na novu sezonu i nove izazove i pripremiti se kako bismo bili u što boljoj poziciji za pobjedu. – govorio je, među ostalim, Hajdukov trener.