Srećko Šestan ostaje na čelu HNK Split

0
Foto: pixabay.com

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek neće prihvatiti razrješenja intendanata hrvatskih narodnih kazališta u Splitu i Rijeci jer po njoj u obrazloženju odluka gradskih vijeća nisu vidljivi ni zakonski i principijelni razlozi.

Formalno, odluke gradskih vijeća su šture i neargumentirane i u njima nema dokaza gdje je došlo do kršenja zakona. Ministarstvo štiti zakonitost i u slučaju osporavanja, odluka bi lako pala na sudu, kazala je.

Principijelno, intendante ne treba smjenjivati prije kraja mandata ukoliko nije došlo do kršenja zakona, a oba kazališta imala su vrijedne projekte za vrijeme pandemije, rekla je Obuljen Koržinek i napomenula da kazalište nije od danas do sutra te da je potrebno mnogo vremena da se program pokrene nakon promjene vodstva.

Gradsko vijeće Rijeke smijenilo je Marina Blaževića s mjesta intendanta HNK Ivana pl. Zajca Rijeka i mandat mu treba prestati 31. listopada, a Gradsko vijeće Splita odluku o razrješenju Srećka Šestana s mjesta intendanta HNK Split donijelo je 15. rujna.