Stanari Kopilice: Gdje su utrošena sredstva za uređenje Hercegovačke ulice?

0

Samo nekoliko dana od puštanja Hercegovačke ulice u promet, pobunili su se stanari Kopilice i povodom toga gradonačelniku Andri Krstuloviću Opari

Kažu kako je nevjerojatno  neodgovornost Grada Splita i nepolaganje računa za razbacivanje gradskim novcima. PItaju ste gdje su utrošena sredstva i tko je odgovoran.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

U najavi radova u veljači 2019. je projekt rekonstrukcije Hercegovačke ulice od križanja s Putom Stinica do križanja sa Solinskom, u dužini 1100 metara, a  rekonstruirano je od Puta Stinica do križanja sa Boktulijinim Putom, odnosno oko 400 metara manje! 

Nismo vidjeli nikakvo obrazloženje niti da je trošak od 2,25 milijuna kuna umanjen. 

Radovi su trajali mnogo duže od najave i za to isto nitko nije odgovoran. 

Dio ceste koji je obnovljen sada izgleda lijepo, ali to jednostavno ne vrijedi toliko sredstava i ne iziskuje toliki vremenski period radova, a da ne spominjemo da je ta cesta trebala biti davno obnovljena. 

Nadalje, nogostup nije napravljen u potpunosti, a niti odvod oborinskih voda, niti je javnost upoznata sa projektom po kojemu je rađena rekonstrukcija, te smo ugroženi u slučaju jačih kiša jer je izgledno da ćemo opet poplaviti, o čemu smo Vam poslali mail, potkrijepljen činjenicama i slikama i valjda Vam je jasno da ćemo tražiti i Vašu odgovornost, ne samo političku već i financijsku, u slučaju da poplavimo. 

O projektu Privremenog autobusnog kolodvora smo već dovoljno rekli, a pitamo se tko će biti odgovoran ako MGiPU uvaži naše žalbe koje im upravo šaljemo i ne dobijete građevinsku dozvolu za Vaš nezakoniti projekt. 

Što se tiče tzv. Metroa pitamo se koliko putnika treba prevoziti da bi se isplatio jer nam je stvarno nejasno da postoji linija samo sa dvije stanice, te ispada da se svi u Splitu baš žele voziti iz Kopilice do Gradske luke i obrnuto. 

Zajednički problem im je i katastrofalan okoliš u Kopilici na koji smo upozoravali i upozaravamo već dugi niz godina, koji je sad ušminkan pred otvaranje, i to vrlo loše, a koji stvara vrlo loš prvi dojam o Splitu. Mi smo se navikli, a budući da volimo ovaj grad zaista ne želimo da se predstavlja u ovom svjetlu. 

Nismo protiv razvoja Splita, i u potpunosti podržavamo moderan autobusni kolodvor u Kopilici za kojeg je preduvjet Hercegovačka ulica sa po dva vozna traka u svakom smjeru, kao što uostalom piše u GUP-u, Metro od Trogira ili Zračne luke do Splita, ali sa mnoštvom stanica, koji bi bio pun pogodak i veliki korak naprijed za naš grad, ali smo protiv loših, nestručnih i nezakonitih rješenja kojima se razbacuje gradski novac bez ikakve odgovornosti.

Molimo Vas da nam date odgovore budući da se dosad niste nikako obratili na ovu temu! 

Molimo Vas isto da nas primite i da pokušamo pronaći zajednički jezik oko našeg statusa i boljitka Grada Splita!