Starija žena u Omišu pokušala zapaliti zgradu

0

Policijski službenici Policijske postaje Omiš proveli su kriminalističko istraživanje nad 80-godišnjakinjom. Naime, sumnja se kako je u ponedjeljak, 10. svibnja, oko 11.40 sati u Omišu, na adresi Četvrt Žarka Dražojevića izazvala požar u stubištu stambene zgrade na način da je plinsku bocu stavila ispred vrata jednog od stanova i otvorila ventil plinske boce te plin koji je počeo curiti potpalila šibicama.

U požaru su oštećena dva stana i stubište zgrade te se preliminarno procjenjuje da je nastala velika materijalna šteta. Spomenuta 80-godišnjakinja je odvezena u bolnicu, te je nakon liječničke obrade uhićena radi provođenja kriminalističkog istraživanja. Nadalje, odmah nakon primljene dojave o požaru na mjesto događaja stigla su dvojica policijskih službenika Policijske postaje Omiš.

Jedan od njih je odmah pristupio evakuaciji stanara zgrade dok je drugi policijski službenik, unatoč opasnosti koja mu je prijetila po vlastiti život, protupožarnim aparatom ugasio vatru koja je izbijala iz plinske boce i osigurao da ne dođe do većeg požara odnosno eksplozije. Požar su u potpunosti ugasili vatrogasci. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 80-godišnjakinja je sinoć uz kaznenu prijavu za kazneno djelo iz čl. 215. st.1. KZ-a Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom predana pritvorskom nadzorniku.