Stigle preporuke za noćne klubove – nema plesnog podija

0
Foto: pixabay.com

Kako bi se zaštitili djelatnici i posjetitelji noćnih klubova od zaraze koronavirusom stigle su nove preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Nadopuna preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 u ugostiteljskoj djelatnosti noćnih klubova služi u svrhu zaštite djelatnika i posjetitelja noćnih klubova u skladu s trenutnim stanjem epidemije bolesti COVID-19 u Hrvatskoj. Potrebno se i dalje nastaviti pridržavati preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 u ugostiteljskoj djelatnosti noćnih klubova objavljene na internetskoj stranici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Preporuke_za_nocne_klubove_29_05.pdf

Organizacija rada noćnih klubova

Zabrana rada u zatvorenome i rad na otvorenome. Rad noćnih klubova preporučuje se organizirati na način da se koriste kapaciteti za rad na otvorenom te da se onemogući rad i boravak posjetitelja u zatvorenim prostorima noćnih klubova. Klubovima koji raspolažu isključivo zatvorenim prostorom omogućuje se nastavak rada po principu uobičajenih ugostiteljskih objekata (npr. kafića).

Plesni podij

Plesni podij u funkciji prostora za ples nije dozvoljen. Na prostoru plesnog podija preporučuje se postaviti stolove i stolice tako da između pojedinih skupina posjetitelja koji sjede oko stolova bude najmanje 1,5 m.