Stipanović: Okrećem se Europskom prvenstvu

0

Nakon što je odustao od nastupa na Svjetskom prvenstvu klase laser u Splitu, Tonči Stipanović okreće se Europskom prvenstvu u Barceloni.

Od prvog dana nije išlo glatko. U prvom pokušaju starta dobio sam penal, a inače ih rijetko dobijam. Onda sam slabo startao i bio 17. Sljedeća tri plova su bila odlična, dva prva i jedno četvrto mjesto. U tom četvrtom plovu, u kojem sam pobijedio, osjetio sam grč u listu. A još mi se u šestom plovu počelo rašivati jedro. Ni tada se nisam predavao, vjerovao sam da mogu do medalje. Ali sve je išlo nizbrdo. U nedjelju sam imao sjajnu poziciju kada je vjetar sasvim okrenuo pa sam, umjesto da budem među prvih pet, stigao 14., rekao je Stipanović.

Noćas me tresla viroza, znojio sam se cijelu noć, nisam ni spavao kako treba. Dobro sam startao, ali sam se osjećao kao u balunu. Opet sam osjećao grčeve u listovima i leđima. Gubio sam mjesta i vidio da to nije ono pravo. U drugom današnjem plovu sam vidio da je vjetar otišao udesno i da je pao kurenat, iskoristio sam to i s pola snage poveo, ali je Kontides brzo shvatio što se događa, prebacio se na desnu stranu i prošao me kao da me nema. Bio sam četvrti pri kraju prve krme kad sam dobio drugi penal i morao napustiti plov. Konzultirao sam se s trenerom Jozom Jakelićem i odlučili smo da idem kući, dodao je Stipanović.

Obećavao sam borbu za medalje, a nisam ni blizu. Ovaj put nije bilo suđeno. U utorak najvjerovatnije neću jedriti. Europsko prvenstvo u Barceloni je već za desetak dana, moram se što bolje oporaviti i pokušati spasiti sezonu. Moram doći do jedne medalje u ovoj godini. Jedrim dobro, pokazao sam to i na Mornar Grand Prixu, ali mi postolja stalno izmiču, nikako da se sve posloži. Ali u životu su mi se ove godine dogodile lijepe stvari, postao sam otac prije dva tjedna, pa se neću puno žaliti, zaključio je Stipanović.