Stipčić: Otvoren Dom, most do Čiova neće kasniti

0

Uoči dana grada Trogira i blagdana svetog Ivana zaštitnika Grada, danas će se održati svečana sjednica trogirskog Gradskog vijeća na kojoj će biti uručene tradicionalne nagrade grada.

Gradonačelnik Trogira Ante Stipčić sinoć je otvorio novi vatrogasni dom vrijedan više od 10 milijuna kuna.

“Imaju podrumski dio gdje je smještena cijela njihova oprema, u prizemlju je prostorija s dojavnim sustavima i praćenjem događanja na terenu. Tu je i smještaj za osam vatrogasnih vozila. Na katu su prostorije za vršenje edukacije vatrogasaca i druženja”, kazao je za Radio Dalmaciju Ante Stipčić.

Gradonačelnik Trogira  najavio je i da će most za Čiovo biti završen do kraja iduće godine: “Razgovaram s inženjerima koji vode to gradilište, za sada ide sve prema dinamičkom planu i nama razloga za strah. Vjerujem da će most biti gotov do kraja 2016. godine.”

Grad Trogir na Dan grada ove godine dodjeljuje nagrade u tri kategorije: osobne, skupne i za životno djelo. “Pored osobnih nagrada, skupne nagrade ćemo dodijeliti jedriličarskom klubu, policijska postaja i udruga sv. Jakov, a nagradu za životno djelo dobiti će gospodin Ivo Tironi. Također, posthumno ćemo dodijeliti medalju obitelji Valentina Buble“, kazao je gradonačelnik Trogira.