Stolni tenis: Europsko zlato Sandri Paović, a srebro Anđeli Mužinić

0
Foto: ipttc.org

U završnici pojedinačnog djela natjecanja na Europskom stolnoteniskom prvenstvu za osobe s invaliditetom, koje se održava u danskom Vejleu, Sandra Paović osvojila je zlato u svojoj kategoriji, dok je Anđela Mužinić poražena u finalu i osvojila srebrnu medalju.

Sandra Paović je u kategoriji 6 (stojeći) nastavila niz nepobjedivosti u finalima, nadigravši uvjerljivo Ukrajinku Antoninu Hodzinskaju s 3-0. Članica STKOI Uriho iz Zagreba prethodno je u polufinalu bila bolja od još jedne Ukrajinke, Julije Klimenko, također s 3-0.

“Finale je bilo fantastično. Igrala sam jako dobro. Bila sam opuštena i doista sam ponosna na to kako sam odigrala”, izjavila je nakon još jednog ovosezonskog trijumfa presretna Sandra Paović.

U kategoriji 3 (sjedeći) Anđela Mužinić je s tijesnih 2-3 poražena u finalu od Šveđanke Anne Ahlquist-Carin. U prijepodnevnom polufinalu članica STKOI Nec iz Splita svladala je je Turkinju Altintas Nergiz s 3-1.

Europsko prvenstvo u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom održava se u danskom Vejleu od 12. do 18. listopada, a na njemu se nadmeće 282 stolnotenisača i stolnotenisačica iz 31 zemlje. Hrvatske boje brane po četiri stolnotenisačice i stolnotenisača.

U nastavku natjecanja na rasporedu su dvoboji u ekipnoj konkurenciji, a naše favoritkinje su Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, zlatne s prošlog prvenstva u Lignanu prije dvije godine i brončane s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Pekingu.