Stožer civilne zaštite grada Splita: KAKO POMOĆI PETRINJI I SISKU – UKLJUČIMO SE SVI!

0

Stožer civilne zaštite Grada Splita u stalnoj je komunikaciji sa Stožerom Splitsko-dalmatinske županije i Nacionalni stožerom. Za potresom pogođena područja, Petrinju i Sisak, u rano poslijepodne krenuli su naši vatrogasci i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja.
Javljaju se brojne udruge i pojedinci voljni pomoći. Molimo građane da pomoć pruže koordinirano kroz sustav, preko Crvenog križa, kako bismo bili sigurni da je pomoć stigla najpotrebitijima.
Gradsko društvo Crvenog križa Split pomoć za Petrinju, Sisak i ostala potresom stradala područja prikupljat će svaki dan od srijede, od 9 do 19 sati u podrumu Spaladium Arene (ulaz s parkinga). Prikupljaju se isključivo nekvarljivi prehrambeni proizvodi.

Ako želite ponuditi smještaj unesrećenima u potresu koji su ostali bez krova nad glavom, pošaljite mail na adresu: smjestaj@crvenikriz-split.hr s informacijom o lokaciji i smještajnom kapacitetu!
Svi volonteri koji su spremni pomoći potresom pogođenim područjima mogu se prijaviti na mail: volonteri@crvenikriz-split.hr s osnovnim podacima i kontakt informacijama.
Donirati novčana sredstva za pomoć možete na sljedeći račun:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.
IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X