Stožer Civilne zaštite grada Zadra – voda zdravstveno ispravna

0
Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Voda u cijelom vodoopskrbnom sustavu Vodovoda u Zadru zdravstveno je ispravna, doznaje se sa sastanka Stožera civilne zaštite Grada Zadra.

Tijekom prošle noći timovi vatrogasnih postrojbi i HV-a u potpunosti su sanirali 127 poplavljenih objekata na području grada. Završeno je saniranje javnih ustanova i počela su crpljenja poplavljenih objekata i domaćinstava, no zbog podignute razine podzemnih voda na pojedinim lokacijama crpljenje je otežano.

Na sanaciji šteta nastalih na pročišćavanju otpadnih voda angažirano je stotinjak pripadnika Hrvatske vojske i službe Odvodnje. HV radi na čišćenju kanala te je osigurao potrebne agregate. Promet na području Zadra je normaliziran i sve ceste su otvorene, osim spojne ceste za luku Gaženica iz pravca Ulice braće Perica na kojoj se još obavljaju radovi na sanaciji, te Šestinskog prilaza gdje još postoji podzemna voda.

Komunalna tvrtka Čistoća Zadar d.o.o. izvještava građane da sve informacije i detalje vezane za odvoz krupnog otpada nastalog uslijed obilnih oborina i poplava, mogu dobiti na broj telefona tehničke službe Čistoće: 234-812 i e-mail adresu: info@cistoca-zadar.hr.