Studenti do stana u Splitu preko dva klika

0

Studentski centar u Splitu i Ured za studentski standard Sveučilišta u Splitu su odlučili pomoći i studentima u potrazi za smještajem te privatnim iznajmljivačima, a sve u svrhu podizanja studentskog standarda za sve one koji studiraju na splitskom sveučilištu.

Otvorena je web-aplikacija na adresi www.oglasnik.scst.hr na kojoj svi privatni iznajmljivači mogu oglasiti svoj stan za najam studentima. Za najmodavce je oglas besplatan i nema plaćanja provizije agencijama za nekretnine. Plaćanje iste provizije zaobilaze i studenti uz garanciju da stan neće trebati napustiti u jeku ispitnih rokova. Najmodavci preko par klikova kreiraju oglas uz samostalno određivanje cijene te mogućnost prilaganja fotografija stana. S druge strane student preko aplikacije uz upotrebu određenih filtera može jednostavno pronaći stan s odgovarajućom cijenom i u željenom kvartu. A svi oni koji traže cimera ili cimericu također pomoć mogu naći koristeći ovu aplikaciju.

Studentski centar i Sveučilište u Splitu brinu o studentskom standardu i u skoroj će budućnosti određivati uvjete iznajmljivanja kako bi se zaštitili i student i najmodavac. Radi se i na izradi pravilnika ponašanja studenata u iznajmljenim stanovima i nadogradnji aplikacije koja će sustavno provoditi kontrolu kvalitete smještajnih kapaciteta.