Sub rosa nova premijera Teatra Lero

0
Foto: PR

Studentski teatar Lero najavljuje premijeru svoje nove predstave Sub rosa Davora Mojaša u režiji i dramatizaciji autora. Podsjetimo, Lero je ove godine prikazao premijerne predstave: Orlandov san, Bajke, Sivo na golubove, Bajke majke i Captum fuit igrajući i reprizne naslove: Kaplje, Libro sv. Vlaha, Sunce je zašlo i Kitice i Perlice. Završnih dana ove godine na rasporedu je premijera predstave Sub rosa.

Radi se o novom Lerovom prepoznatljivom scenskom propitivanju nekih zatajenih i skrivenih ženskih priča upisanih u mentalitet i duh Grada u kojem djeluje ovaj teatar više od pola stoljeća. Na neki način, nastavak je to Lerove poetske scenske avanture koja traje i koja je proteklih godina podarila nagrađivane i vrlo igrane te rado gledane naslove prikazivane i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Sub rosa jednosatni je Lerov snovopis brojnih prepoznatljivost i citata iz svakodnevnice koji u ovoj predstavi usložavaju i uozbiljuju banalnosti ali i prepoznaju radost, ljubav i želju za lijepim. Scenografija, kostimografija i koregrafija kolektivno je djelo Lerovog umjetničkog i glumačkog tima. U predstavi igraju: Ksenija Medović, Jasna Held, Ana Petrović, Rela Petric, Melko Dragojević, Katarina Ruščić, Paula Japunčuć i Nora Di Leo.

Premijera predstave Sub rosa je 12. prosinca a repriza 13. prosinca 2019. na Lerovoj sceni u osmoj lađi Lazareta u 19.30 sati.