Sud Cesarea šalje u Italiju?

0
Foto: Obiteljski album

Nina Kuluz, majka osmogodišnjeg dječaka zbog koje su se na noge prošli mjesec digle tisuće Splićana morat će dijete pustiti da živi s ocem u Italiji.

Tako je odlučio Županijski sud u Zagrebu koji u rješenju navodi kako nema razloga da se ovrha nad djetetom ne provede. Odluku suda komentirao nam je odvjetnik obitelji Kuluz, Mišo Živaljić koji kaže da rješenje nije vidio. Odvjetnik kaže da odluka suda ne znači veliki obrat u slučaju i uvjeren je da neće utjecati na daljnji tijek postupka.

Živaljić pretpostavlja da je Županijski sud u Zagrebu ranije donio odluku o njihovoj žalbi koja se odnosi na ovrhu 27. lipnja. Kaže i kako imaju još dva ročišta – jedno u Centru za socijalnu skrb, a drugo pred Općinskim sudom u Splitu – 25. kolovoza.

Ponavlja da su tražili izmjenu sudske odluke iz 2012. i ponovno odlučivanje s kim će dijete živjeti. Podsjetimo, Nina Kuluz, majka Cesarea, obratila se Županijskom sudu u Zagrebu nakon što je Općinski sud u Splitu donio odluku o ovrsi dječaka, u nadi da će zagrebački sud presuditi drugačije.