Šuker i Dalić dogovorili nastavak suradnje

0
Foto: HNS

Zlatko Dalić i predsjednik HNS-a Davor Šuker dogovorili su uvjete daljnje suradnje pa će Dalić voditi hrvatsku nogometnu reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Podsjetimo, Dalić je preuzeo reprezentaciju nakon remija protiv Finske na Rujevici. Pobjedom u Kijevu nad Ukrajinom produžio je svoj mandat na još dvije utakmice s Grčkom, a nakon 4:1 u Zagrebu i 0:0 u Pireju zaslužio je voditi Vatrene i na najvećoj svjetskoj smotri.

Zlatko Dalić apsolutno je opravdao naše povjerenje na utakmicama protiv Ukrajine i Grčke i tako potvrdio ispravan odabir nakon Finske. Kao što smo se brzo dogovorili kada smo se prvi puta čuli, tako smo i sada vrlo lako postigli dogovor, što svjedoči da imamo zajednički interes, a to je uspjeh hrvatske reprezentacije. Izborniku čestitam na onome što je odradio u kratkom roku, pokazao je da zaslužuje klupu hrvatske reprezentacije. Zlatku i reprezentaciji osigurat ćemo maksimalne uvjete uoči Rusije kako bismo tamo mogli ostvariti što bolji rezultat, izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Ponosan sam na ovo što smo napravili u posljednje tri utakmice jer je plasman na Svjetsko prvenstvo od velikog značaja za cijeli hrvatski nogomet. Rekao sam da ćemo lako postići dogovor što se danas i potvrdilo. Zahvaljujem predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru Saveza na povjerenju, a svima mogu obećati da ću i dalje davati svoj maksimum kako bi reprezentacija igrala na što višoj razini, kao što i priliči kvaliteti igrača koje imamo u svojim redovima, dodao je izbornik Zlatko Dalić.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza verificirat će ovaj dogovor na sjednici idućega tjedna, nakon čega će biti potpisan ugovor o suradnji, navodi se u priopćenju HNS-a.

Dalić je najavio kako će se lako dogovoriti o nastavku suradnje, ali i da će tražiti mandat do kraja Europskog prvenstva 2020. godine, što se u priopćenju HNS-a ne spominje.