Šundov izbačen iz Koteksova nebodera (video)

0
Foto: Radio Dalmacija

Predstavnici Grada Splita ušli su jutros u prostorije koje u Koteksovom neboderu u Zvonimirovoj ulici godinama bespravno koristi poduzetnik Tonći Šundov na način da su mu obili bravu.

Šundov navodno već pet godina neovlašteno koristi gradski prostor u kojem se nalazi kafić i hostel. Nije plaćao najam, režije, a nema ni ugovora te je neslužbeno Gradu dužan više od 200 tisuća kuna.

Prije pet dana Šundov je dobio odluku da mora isprazniti prostor što nije učinio.  Na teren su jutros oko 6 sati izašli i dogradonačelnici Antonio Kuzmanić i Bojan Ivošević.

Grad se o svemu i službeno očitovao.

Grad Split je jutros ušao u posjed poslovnog prostora na adresi Kralja Zvonima 14. Naime, očevidom koji je obavljen 27. listopada 2021. godine utvrđeno je da bez ikakvog valjanog pravnog osnova poslovne prostore na navedenoj adresi koristi tvrtka Eurogastro festival j d.o.o. iz Zagreba.
Slijedom očevida, Grad Split je upozorio neovlaštenog korisnika da najkasnije do 17. studenog isprazni i napusti navedene poslove prostore, što nije učinjeno, te je Grad Split jutros ušao posjed poslovnih prostora kojima upravlja.
Kako je javnost upoznata, radi se o dugogodišnjem grubom kršenju ugovornih odnosa i nepodmirenju financijskih obaveza korisnika atraktivnog poslovnog prostora prema Gradu Splitu.
Grad Split je postupao sukladno zakonu i u cilju zaštite imovine i javnog interesa te će se u tom smislu poduzimati i svi daljnji pravni koraci, stoji na službenim stranicama.