Suradnja splitskog Sveučilišta i RERA – e

0
Foto: hr.wikipedia.org

Ravnatelj splitsko – dalmatinske županijske razvojne agencije RERA Jozo Sarač i rektor Sveučilišta u Splitu Šimun Anđelinović, potpisali su sporazum o suradnji kroz “Regionalni centar za edukaciju o EU fondovima i poduzetništvu”, koji bi kroz mjesec dana trebao započeti s radom.

Riječ je o implementaciji projekta “E-poslovanje” financiranog sredstvima EU; “Radi se o finalizaciji našeg projekta kojim smo nabavili 50 tisuća eura vrijednu računalnu opremu. Oprema će biti dodijeljena Prirodoslovno – matematičkom i Ekonomskom fakultetu“, istaknuo je to ravnatelj RERA – e Jozo Sarač.

To je pravi put jer Sveučilišta imaju i znanje i mentore i mlade ljude kojima uz malo novca možemo naoraviti velike pomake, istaknuo je rektor Anđelinović; “Nama je najvažnije razvijati dobru infrastrukturu i suradnju koja će stvoriti povoljno ozračje. Jako mi je drago da je i Ministarstvo poduzetništva odlučilo locirati Sveučilišta gdje će se graditi infrastruktura poduzetničkih inkubatora ali i poticati razvijanje studentskih startupova“.