Suspendirana trojica vaterpolskih reprezentativaca

0
Foto: Hrvatski vaterpolski savez

Hrvatski vaterpolo reprezentativci Sandro Sukno, Paulo Obradović i Fran Paškvalin suspendirani su na neodređeno vrijeme, priopćio je Hrvatski vaterpolski savez.

Kao razlog se navodi ponavljano grubo kršenje discipline koje je kulminiralo jučer nedolaskom na jutarnji trening, zajednički ručak i najavljene medijske aktivnosti.

Izbornik Ivica Tucak za Radio Dalmaciju izjavio je kako je u pitanju najgrublje kršenje discipline – nepojavljivanje na jutarnjem treningu, na testiranju, nepojavljivanje na zajedničkom ručku, neodlazak  na stomatološki pregled. Ja preko toga ne mogu prijeći. I neću. Ja sam puno puta zatvorio oči u nekim sitnim, malim prijestupima koji su normalni s obzirom da znaom zajedno po tri mjeseca biti na pripremama. Nikada se nije dogodilo da nisam igračima izašao u susret. Mislite li da je meni lako povući ovakav  potez i ostati bez takvih igrača? ali ovo je neprihvatljivo. Siguran sam da s ovakvim ponašanjem ne možemo ništa napraviti na Oilimpisjkim igrama. Ovako ćemo pokušati bar nešto. Nitko se nikada ne smije staviti iznad interesa Hrvatske vaterpolske reprezentacije. Ja svu trojicu  cijenim, volim i poštujem, ali na ovaj način dalje ne možemo raditi, rekao nam je Tucak.