Susret ribara na Pagu

0
Foto: Arhiva

U Jakišnici na otoku Pagu održava se trodnevnim 21. susret ribara Hrvatske obrtničke komore. Domaćinje Obrtnička komora Ličko-senjske županije, a organizator Hrvatska obrtnička komora.

Na Susretu ribara, koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, nakon uvodnog izlaganja o stanju u hrvatskom ribarstvu predsjednika Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a Mate Oberana, kroz stručna izlaganja i raspravu, razmotrit će se brojne teme vezane uz obavljanje ribarske djelatnosti: aktualno stanje i perspektive razvoja hrvatskog ribarstva, ribarske luke, iskrcajna mjesta i vezovi za ribarska plovila, ribarstvo i marikultura u Ličko-senjskoj županiji, Operativni program za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014. – 2020. godine, koćarski ribolov i marikultura u RH, Zakon o morskom ribarstvu, ribolov malim ribolovnim alatima, ribolov male plave ribe  te inspekcijski nadzor u ribarstvu. Ujedno, predstavnici Instituta za oceanografiju i ribarstvo dat će znanstveni osvrt na ribarsku problematiku.

Na  skupu profesionalnih ribara obrtnika očekuje se veliki broj ribara, predstavnika ministarstava, znanstvenih i drugih institucija vezanih za ribarstvo te predstavnika državne, regionalne i lokalne vlasti.