Split: Počinje ULTRA Europe 2019!!!

0
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Sve je spremno za početak još jednog izdanja festivala Ultra Europe koji će se ove godine održati na novoj lokaciji, stadionu Park mladeži, gdje će se zadržati još minimalno četiri godine. Novinarima je to potvrdio domaćin Joe Bašić, direktor tvrtke MPG Live, ekskluzivni organizator festivala Ultra Europe prilikom obilaska nove lokacije održavanja festivala.

Od petka pa sve do nedjelje Split će po najavama organizatora posjetiti na tisuće gostiju. Ultra Europe ove godine donosi naš novi dom. Park mladeži će ugostiti Festival do 2023. godine, a vjerujem kako smo našli lokaciju gdje ćemo u budućnosti moći najkvalitetnije razvijati ovaj projekt. Mislim da smo puno napravili u zadnjih šest godina za Split i Hrvatsku, a u budućnosti želimo još više doprinijeti tome tako da ćemo promovirati Hrvatsku cijelom svijetu.

Bašić je odgovorio na pitanja novinara o špekulacijama da će se Ultra preseliti u Španjolsku te tko može garantirati da će naredne četiri godine Ultra ostati u Splitu, no on to demantira i kaže da su MPG i Joe Bašić jamac da će Ultra ostati u Hrvatskoj.

Iako se to možda ne čini na prvi pogled, prostor Parka mladeži višestruko je veći od stadona na Pljudu, potvrdio je Bašić koji je ponovio kako je nova lokacije veća za 15 tisuća kvadrata od Poljuda.

Imamo već potvrdu i dokaze da ostvarujemo više od 200 milijuna impresija godišnje kroz ovaj projekt kroz koji se ostvaruje vrijednost od 500 milijuna kuna godišnje. Sretan sam što ove godine možemo omogućiti da Hajduk igra svoje europske utakmice na Poljudu, a da u isto vrijeme cijeli svijet dođe plesati na Parku mladeži, poručio je Joe Bašić

Organizatri su ponosni i na tehničke novosti ovogodišnje Ultre. Prvenstveno glavne pozornice koja je do sada najveća, duga 80 i 16 metara visoka, a opremljena je i najmodernijom tehnikom kao i 1500 kvadrata LED ekrana koji će stvarati poseban ugođaj.

Kako je nova lokacija bliže stambenim zgradama organizator se pobrinuo da razinu buke svede na minimum, i u stalnom su kontaktu sa stanarima tog dijela grada. Buke će biti ali građani Splita moraju prepoznati važnost ovog projekta.

Bašić nije želio otkriti neke V.I.P. goste, ali je poručio kako nikada nisu imali veći interes i da su lože rasprodane prije tri dana.