Prosvjed na Bačvicama zbog prometne regulacije prometa

0
Foto: Radio Dalmacija

Nezadovoljni prometnom regulacijom u Bijankinijevoj ulici u Splitu, građani kotara Bačvice najavili su prosvjed za subotu, 31. 08. u 10:30 sati u Jadranskoj ulici.

Stanari Bačvica nakon što je u medijima najavljeno kako će loša privremena regulacija prometa postati trajno rješenje unatoč svim negativnim stranama koje su se pokazale njenom primjenom, odlučili su se za prosvjed kako bi vladajućima ukazali na ono što očito ne žele vidjeti, a to je da su pogriješili. Podržava ih i njihov kotar Bačvice, stoji u pozivu na prosvjed.
Ne radi se samo o lokalnom, kvartovskom problemu nekolicine stanara, već problemu cijelog grad i svih srednjedalmatinskih otoka.

Rezultat nove regulacije:
-Gužve veće
-Jedini izlaz blokiran
-Cijeli promet otoka kroz kvartovsku ulicu
-Pješački prijelazi bez semafora
-Kolaps u slučaju kvara jednog vozila
-Smanjen broj parking mjesta
-JGP u potpunom kolapsu
-Izlaz s trajekta autom i do sat vremena + čekanje u gužvi u luci
-Hitne službe ne mogu pristupiti luci

Bojan Ivošević iz Dnevne doze splitskog nereda kaže kako je ovo  pitanje za sve građane jer je grad doživio potpuni kolaps od ovakve regulacije koja se hitno mora promijeniti. Suludo je da jedna traka služi za izlaz iz cijele luke radi čega se stvaraju prometni čepovi od mosta prema dalje. Prosvjedom će se uputiti poruka vladajućima da se ovo rješenje pokazalo loša i da ovo ne može biti ovako idućega ljeta. Žele da onaj tko je donio odluku prizna svoju grešku i odustane od te sulude ideje.