Sve spremno za Sinjsku alku

0

Alkarski vojvoda Ante Vučić jučer poslijepodne, prije polaska alkara na prove koje se održavaju na Alkarskom trkalištu, odredio je alkare kopljanike i ostale sudionike alkarske povorke na 301. alkarskim svečanostima.

Alkarske svečanosti počinju u petak, 5. kolovoza natjecanjem alkara za pobjednika Bare, Čoja je u subotu, 6. kolovoza, a natjecanje za slavodobitnika 301. alke u nedjelju, 6. kolovoza.

Za slavodobitnika 301. Alke nadmetat će se 17 alkara: ajal-čauš Ivica Filipović Grčić, zamjenik alajčauša Mario Šušnjara, Kristijan Bikić, Josip Čačija, Jure Domazet Lošo, Alen Filipović Grčić, Hrvoje Filipović Grčić, Denis Gugić, Andrija Hrgović, Dušan Ivandić, slavodobitnik 300 alke Frano Ivković, Nenad Marić, Tino Radanović, Ante Runje, Petar Tomašević, Ante Zorica i Ivo Zorica.

Alkarski barjak i ove godine nosit će Stipe Bilandžić, a u njegovoj pratnji bit će Marko Vrca, Martin Šušnjara, Bože Mandac, Alen Poljak, Joško Masnić i debitant Stipe Jukić. Za svog ađutanta vojvoda je i ove godine odredio Franu Talaju.

Jučer su se, prvi put ove godine, okupili i alkarski momci, radi dogovora o provedbi prova i aktivnosti za vrijeme alkarskih svečanosti. U odnosu na prošlu godinu, u momačkoj povorci ove godini neće biti pet dugogodišnjih sudionika momačke povorke: Joke Filipovića, Radoslava Jelinčića, Nikole Saratlije, Domagoja Markovića i Ivana Šabića, a umjesto njih odoru alkarskog momka obući će Miljenko Lovrić iz Hrvaca, Ivan Dotur iz Turjaka, Ilija Đipalo iz Lučana, Mate Bilobrk iz Hana i Ante Klapež iz Košuta.

Alkarski momci danas će se pridružiti alkarima na provama na Alkarskom trkalištu, koje će početi u 18 sati.