Svečano otvorene Melodije Jadrana

0
Foto: PR; Melodije Jadrana

Melodije Jadrana u petak navečer su svečano otvorene u Galeriji Meštrović u Splitu velikim koncertom Tončija Huljića. Huljić je najprije izveo Misu Mediterana, prvu pop misu na svijetu, koju je skladao s kćeri Hanom Huljić Grašo, koja mu se kao solistica pridružila na izvedbi. Osim Hane Huljić, solo dionice izvodili su Lorena Bućan i Karlo Vudrić, a u izvedbi su sudjelovali i Gospel zbor Mihovil te veliki orkestar pod ravnanjem maestra Jure Bučevića.

Ovo je bio poseban program jer inače ne miješam crossover i misu. Ali današnja večer je posebna – počele su Melodije Jadrana u predivnoj Galeriji Meštrović, posebnom ambijentu u koji ova muzika doista pripada, rekao je Tonči Huljić netom nakon izvedbe.

Ovakve projekte zbilja volim raditi, uživala sam jednako kao i prvi put, a imala sam i jednaku tremu kao i prvi put. Nadam se da će ovaj projekt živjeti i dalje, rekla je Hana Huljić Grašo.

Nakon Mise Mediterana, Huljić je u nastavku večeri u posebnim obradama za orkestar i zbor izveo svoje najveće hitove: „Marija Magdalena“, „Suze biserne“, „Ako te pitaju“, „Providenca“, „Ja san rojen da mi bude lipo“, a publika mu se pridružila i na bisu u izvedbi hita „Dvaput san umra“. Publika je Huljića još jednom pozivala na bis, za koji je izveo dio Mise Mediterana i tako zaokružio prvu večer.

U subotu od 21 sat Galeriju Meštrović napunit će zvuci TBF-a, koji priprema posebni, akustični koncert „Splitski đir“, s najvećim hitovima u novim obradama.

Velika završnica ovog glazbenog spektakla, koji se već prve večeri pokazao kao veličanstvena glazbena revija, bit će u nedjelju, 25. lipnja od 21.10 sati u Galeriji Meštrović, kada je na rasporedu Večer novih pjesama – „Hit ljeta“, u kojem će svoje pjesme predstaviti vodeća imena domaće glazbene scene. Posljednja večer Melodija Jadrana moći će se pratiti u prijenosu uživo na prvome programu Hrvatske radiotelevizije.