Svjetska liga: Njemačka-Hrvatska

0
Foto: Radio Dalmacija

Hrvatska muška vaterpolo reprezentacija u 19.30 u Krefeldu igra utakmicu 3. kola B skupine europskih kvalifikacija Svjetske lige protiv Njemačke.

To su uvijek neizvjesne i teške utakmice jer smo mi, kao i uvijek do sada u utakmicama Svjetske lige, u izmijenjenom sastavu. Kombiniram s nekoliko mlađih igrača. Nijemci su tradicionalno neugodan protivnik, pogotovo kad igraju na svom terenu. Čeka nas teška utakmica, ali vjerujem da i u ovom sastavu imamo kvalitetu da dobijemo utakmicu. Mi smo Rusiju pobijedili, Njemačka je s njima odigrala neriješeno pa bi nam ova pobjeda trasirala u velikoj mjeri put na završnicu Svjetske lige. Utakmicu ćemo shvatiti najozbiljnije i odigrati najbolje što možemo u ovom trenutku. Početak je nove godine, ne znam ni sam kakvo je stanje reprezentativaca jer su tek u nedjelju došli iz svojih klubova. Napravit ćemo kompletnu mobilizaciju jer želimo pobijediti. Završnica Svjetske lige je u Tokiju, gradu domaćinu sljedećih Olimpijskih igara. Bilo bi se dobro plasirati tamo iako nisam još odlučio hoće li nam Svjetska liga ili Mediteranske igre biti glavni pripremni turnir za najvažniji događaj ove godine, Europsko prvenstvo u Barceloni. Do tada ima još vremena, ali napravit ćemo sve da u Krefeldu pobijedimo Njemačku, rekao je za Radio Dalmaciju hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Želim iskoristiti priliku da našim rukometašima u ime cijele vaterpolske reprezentacije sreću u daljnjem natjecanju na Europskom prvenstvu. I u ovoj trećoj utakmici u Splitu protiv Švedske, a i kasnije u Zagrebu. Moramo svi zajedno disati uz njih, ovo je predivno što se događa. Sport je jedina stvar koja na ovaj način može ujediniti našu Domovinu, da svi zajedno živimo rukomet, pa za pet mjeseci nogomet, osjetili smo i mi to na Svjetskom prvenstvu lani u Budimpešti. Bio sam na utakmici protiv Srbije, predivno je bilo biti dio toga, doživjeti tu atmosferu u Splitu. Ovim putem podrška našim rukometnim reprezentativcima da nam donesu još jedno zlato u Hrvatsku!, dodao je Tucak.