Svjetski kup rukometnih veterana u Omišu

0
Foto: PR

Od srijede 22. svibnja u Omišu će započeti sedmo izdanje Svjetskog kupa rukometnih veterana na koje dolazi preko 60 ekipa iz 27 zemalja svijeta!

Grad na ušću Cetine ponovno će ugostiti preko 2.000 gostiju, od Brazila i Čilea, preko Indije i Egipta, do Mađarske, Italije i Ukrajine…, što  znači i oko 10.000 hotelskih noćenja u predsezoni.

Kad se tome dodaju i sudionici upravo završenog drugog Svjetskog kupa košarkaških veterana, na kojem je sudjelovalo preko 40 ekipa, te  14. izdanje Međunarodnog kampa rukometnih golmana koji će se održati u lipnju, Omiš  postaje  ozbiljna destinacija koja svake godine ostvaruje gotovo 20.000 noćenja od sportskih manifestacija.

  • Raduju nas spomenute brojke, kao i povratne informacije sportaša koji su sudjelovali na događanjima koje organiziramo. Kad vam riječi pohvale upute sportaši koji su sudjelovali na Olimpijskim igrama, svjetskim i kontinentalnim natjecanjima, onda to svakako ima i posebnu težinu. Na nedavno završenom veteranskom turniru košarkaša sudjelovalo je nekoliko bivših NBA igrača, i malo je reći da su bili oduševljeni organizacijom te su najavili povratak u Omiš i sljedećih godina. Slična iskustva imamo i s rukometašima, čak i s osvajačima olimpijskih medalja – kazao je organizator natjecanja Mario Čaljkušić.
  • Teško je na jednom mjestu naći kvalitetan smještaj za 2.000 sudionika, dvorane u kojima se natjecanja mogu odvijati, i da sve skupa bude blizu zračne luke. Za sada smo zadovoljni Sportskim centrom Ribnjak u Omišu, no njihove dvije dvorane će nam uskoro postati premale. Postoji u Omišu i treća, školska dvorana, no trebalo bi zamijeniti parket kako bi se i u njoj mogla odvijati natjecanja u košarci. S obzirom na to da je dvorana u vlasništvu Županije, očekujemo njihove poteze u tom smjeru. I nije problem samo Omiš, i Trogir i Kaštela imaju sličan problem. Da bi se nastavili širiti treba nam bolja infrastruktura, trebaju nam dvorane – pojašnjava Čaljkušić.