Svjetsko prvenstvo u pripremi sipe i boba

0

Svjetsko prvenstvo u pripremanju jela od sipe i boba koje se i ove godine održava u sklopu kaštelanskog Kreativnog proljeće, održat će se u subotu, 15. svibnja u prostorima Marine Kaštela, kod restorana Spinaker.

Svjetsko prvenstvo u pripremanju jela od sipe i boba želi doprinijeti jačanju svijesti o mogućnostima za ostvarenje jače prepoznatljivosti kaštelanske eno­-gastro ponude i kaštelanskih tradicijskih jela.

Ujedno nastoji pojačati postojeću turističku ponudu i predstaviti Kaštela kao poznatu i iznimno poželjnu turističku destinaciju sa ribarsko težačkom tradicijskim delicijama i to ne samo na nacionalnom već i na internacionalnom nivou, proširiti sezonu i ojačati kapacitete lokalnih dionika kako bi se isporučio cjelovit destinacijski proizvod u današnjoj industriji doživljaja, ističe organizator.

Svjetsko prvenstvo u pripremanju jela od sipe i boba okuplja strane i domaće majstore kuhare kao i mlade kuharske snage iz ugostiteljskih škola.

Sudionici će se natjecati u pripremanju jela, kuhati će na šest mobilnih kuhinja. Natjecatelji su raspoređeni po skupinama (profesionalci, kuhari kaštelanskih restorana, pučki kuhari, mladi kuhari), a najbolji će biti nagrađeni. Ocjenjivanje njihova umijeća provodi međunarodni ocjenjivački sud vrhunskih majstora kuhara.