Swedish House Mafia stiže na festival ULTRA Europe!

0
Foto: PR

Jedno od najpoznatijih imena elektroničke scene, Swedish House Mafia, stiže u Split i nastupit će na ovogodišnjem ULTRA festivalu.

Ovo je najjače glazbeno ime i najveće pojačanje u povijesti festivala, a kako je riječ o prvom ovogodišnjem objavljenom izvođaču, vjerujemo da će sedmo izdanje festivala biti nezaboravno.

Swedish House Mafiu koju čine Axwell, Sebastian Ingrosso i Steve Angello, magazin Rolling Stone je nazvao novim rock zvijezdama današnjice. Potvrđuju to nevjerojatne brojke o prodanim albumima, rasprodane arene i brojni hitovi.

“Počašćeni smo što će trojac koji je obilježio ne samo elektroničku glazbenu scenu već i cijelu modernu glazbenu povijest doći u Hrvatsku. Ušli smo u zaista posebno društvo koje će svjedočiti povratku ovog glazbenog fenomena na svjetsku scenu i vjerujem da će svi oni koji ih vole i koji su svjesni njihove veličine te veličine njihovog povratka, biti s nama u Splitu. Postoje oni trenuci u životu koje jednostavno ne smijete propustiti, a doček zore na Poljudu, uz spektakularni povratnički nastup Swedish House Mafie je jedan od njih“ – izjavio je Joe Bašić, direktor tvrtke MPG Live, domaćeg organizatora festivala ULTRA Europe koji se ove godine održava od 11. do 18. srpnja u Splitu, na Braču, Hvaru i Visu.

Swedish House Mafia popularizirala je elektroničku glazbu i uvela ju na velika vrata mainstream glazbe, a kada su 2013. godine, na vrhuncu svoje slave, objavili da više neće nastupati i da svatko kreće svojim umjetničkim putem, bio je to jedan od tužnijih dana elektroničke scene. Na veselje publike, nakon više od pet godina pauze, službeno su potvrdili povratničku turneju te najavu izlaska novih pjesama i albuma.