Taekwondo klub Marjan ekipni prvak Hrvatske na dva prvenstva

0
Foto: TK Marjan

U Zagrebu je održano prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i kadete na kojem je taekwondo klub Marjan osvojio ekipno prvo mjesto u oba uzrasta. Pehare za prvake Hrvatske ponijeli su u konkurenciji mlađih seniorki, mlađih seniora te kadetkinja dok je Nika Karabatić najbolja mlađa seniorka Hrvatske.

Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore je ujedno bilo izlučno za odlazak na europsko prvenstvo za mlađe seniore, a prvaci Hrvatske izborili su vizu za nacionalnu vrstu. Tako su novi reprezentativci Hrvatske postali Mia Tukić, Petra Šavija, Nika Karabatić, Ante Kovač i Josip Bilić Pavlinović. Medalje na PH osvojili su još srebrni Ivan Lemo, Lovre Uvodić, Neven Čaljkušić, Mila Mastelić, Petra Goleš te brončani Nika Kozlica, Ivana Duvančić i Jere Politeo.

U kadetskoj konkurenciji pojedinačno su prvakinje Hrvatske Dora Kozić i Maja Srhoj koje su nakon tri kriterijska turnira potvrdile reprezentaciju Hrvatske. Do odličja je stiglo još devet članova Marjana, srebrni su Gabrijela Zečić, Lana Graovac, Nenad Kovačić, Marin Ćurković i Šimun Kurtić dok su bronce pripale Miji Bušić, Tari Kozlici, Marini Bilić i Pjeru Pivalici.

EKIPNI POREDAK MLAĐI SENIORI/MLAĐE SENIORKE

  1. MARJAN 71 BOD
  2. ION ZAGREB 24 BODA
  3. JASTREB ZAGREB 18 BODOVA

EKIPNI POREDAK KADETI/KADETKINJE

  1. MARJAN 60 BODOVA
  2. PANTERA ZAGREB 45 BODOVA
  3. DIV KNIN 32 BODA