TBF, ST Koka i Cambi pobjednici Splitskog festivala

0
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Dodjelom nagrada okončan je 61. Splitski festival.

Nagradu Zlatnog galeba osvojila je pjesma ‘Bambina mia’ u izvedbi TBF-a feat. ST Koka i Klape Cambi., a nagradu im je uručio splitski gradonačelnik Ivica Puljak. Zlatni val stručnog ocjenjivačkog suda ponio je Neno Belan za skladbu Zvijezde.

Nagradu stručnog žirija Srebrni val dobila je pjesma Tvoja i gotovo u izvedbi Lorene. Drugu nagradu publike, Srebrni galeb ponio je Dražen Zečić sa skladbom ‘Ako život opet priliku mi da’.

Nagradu Brončani val stručni žiri dodijelio je skladbi Srce u koroti u izvedbi Tedija Spalata. Brončani galeb po odluci publike dobila je skladba Kada jednom odem u izvedbi Tomislava Bralića i Klape Intrade.

Nagrade su dodijeljene i u posebnim kategorijama.

Za najizvođeniju pjesmu s prošlogodišnjeg Splitskog festivala Hrvatsko društvo skladatelja proglasilo je pjesmu ‘O tebi ovisan’, Marka Tolje. Najbojlji debitant je ToMa, sa skladbom Zaboravljeni.

Nagrada Remi Kazinoti otišla je za ‘Baš me briga’, u izvedbi Gorana Karana. Nagradu za najbolje stihove dobila je skladba Srce u Koroti, koju je izveo Tedi Spalato. Nagradu za najbolju interpretaciju ponijela je Lorena za skladbu Tvoja i gotovo. Najbolja skladba je ‘Bambina mia’ po ocjeni novinarskog suda u izvedbi TBF-a feat. ST Koka i Klape Cambi.